Som utbildade, legitimerade ergoterapeuter, ger vi, Carina och Didric terapi, främst åt barn och ungdomar. Vi arbetar på vår rikt utrustade mottagning på Risöhäll i Larsmo, men gör även hem- dagis och skolbesök. Carina har certifikation för Ayres Sensory Integration Theory and Therapy, licens för SIPT & EASI testen. Didric studerar ASI och har den sista delen kvar. Vi har även en omfattande utbildning för barn och ungdomar inom sk Nepsy, dvs adhd, add, autismspectra, beteedestörningar mfl.

För att komma för terapi, behöver barnet besöka läkare eller barnrådgivningen, psykolog eller skolhälsovård. Där får barnet en remiss för Ergoterapi eller SI terapi/ SI bedömning, som vidare ger dem en en sk. Servicesedel för terapi eller ett B intyg som ger möjlighet att ansöka om terapi via Folkpensionsanstalten, (FPA/KELA). Servicesedeln kan komma från Österbottens välfärdsområde, eller från Mellersta Österbottens social- och hälsotjänstsamkommun Soite. Ifall barnet berättigas Servicesedel tar föräldrarna själva kontakt med den terapeut de vill anlita. Vi arbetar både på finska och svenska, och från Karleby i norr till Oravais i söder.

Att övervinna sin rädsla

Terapin inleds med en bedömning eller kartläggning av barnets förmågor och svårigheter. Denna görs med test som är relevanta för barnets ålder och problematik. Barnet själv framför, vad det anser vara svårt och vad det vill bli bättre på. Föräldrarna intervjuas och hörs om vad de upplever besvärligt i vardagen, vad de är bekymrade över angående barnets utveckling och vad de vill uppnå med ergoterapin/SI terapin. Ergoterapin kopplar naturligt problematiken till vardagen, och målet är att få vardagen fungerande, för både barnet och familjen.

Efter bedömningen skrivs ett utlåtande och tillsammans med familjen görs en terapiplan med målsättningar, som känns relevanta. Det är viktigt att föräldrarna är involverade i målsättningen, för att kunna delta i terapin, och träna även hemma. Ett terapi avtal görs och skrivs under.

Terapin upplevs oftast som lek för barnet, vi ”leker” på ett meningsfullt sätt och har roligt tillsammans! Då det är roligt, sker integreringen av sinnesintrycken som bäst, och barnet utvecklas positivt!

Efter terapiperioden görs en ny utvärdering och fortsättningen planeras.

Kontakta oss gärna, ifall du har frågor eller fungeringar!

Vi hörs!
Carina & Didric